Treyd

Två av Sveriges snabbast växande fintechbolag ingår nu ett partnerskap som möjliggör enklare och mer tillgänglig tillväxtfinansiering för handlare som importerar och säljer fysiska produkter. Genom en unik och enkel digital kreditbedömning får små och medelstora handlare bättre och snabbare tillgång till kostnadseffektiv finansiering. Samarbetet kommer lanseras i Sverige och Storbritannien med ambitionen att skala till resten av Europa.
Grundat
2015
Aktiva marknader
Sweden, Denmark, UK, Ireland
Huvudkvarter
Stockholm
Medarbetare
15
1500
Companies helped
Om Froda AB

Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – demokratisera tillgången till finansiering och ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med hjälp av digitala processer och teknisk innovation har bolaget kortat låneprocessen från månader till minuter och gjort det enkelt för företagare att investera i sina idéer.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande techbolag, med en värdering på 1.7 miljarder SEK och välkända investerare som Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Victor Jacobsson bland ägarna.

2021 lanserade Froda en strategisk satsning på embedded financing och genom den har bolaget expanderat till Norden, Storbritannien och Tyskland samt ingått partnerskap med bland annat Visa, Lunar och Checkout.com.

Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn.

Läs mer om Froda