Justera ditt företagslån

Justera ditt företagslån
Pandemi, höga elpriser och inflation. Att driva företag är svårt nog som det är, och det har knappast blivit lättare när omvärldshändelser kastar om förutsättningarna. Flexibilitet har alltid varit viktigt för företagare men blir än viktigare i tider som dessa – särskilt när det kommer till företagets ekonomi och finansiering.

Som företagare tvingas du ofta ta beslut utan att ha all information tillgänglig och det blir ofta ett mått av att försöka förutspå och planera för vad som komma skall. Även om det inte brukar ske lika omvälvande händelser som det gjort de senaste åren – särskilt inte med det tidsintervallet som det har gjort – är det mer regel än undantag att saker och ting förändras. Företaget växer, oväntade händelser inträffar och möjligheter dyker upp. 

Det som en gång var optimalt för ditt företag behöver inte vara det en, två eller tolv månader senare. För att du inte ska sitta fast med något som inte passar här och nu har vi därför gjort det enkelt att justera. Har en investeringsmöjlighet dykt upp, har intäktsflödet förändrats eller behöver du lite extra likviditet en period? Hos Froda kan du enkelt logga in och justera ditt lån för att det ska passa behoven ditt företag har idag.

Justera din återbetalningstakt 

Välj mellan att betala tillbaka på lånet varje vardag, en gång i veckan eller en gång i månaden. Hur ofta du amorterar har ingen påverkan på den totala kostnaden för lånet, men olika återbetalningstakt passar olika företag beroende på preferens och intäktsflöde. Har ditt företags försäljning blivit mer kontinuerlig och löpande kan du ändra till en återbetalningstakt med högre frekvens för att få mindre volatilitet i likviditeten. På motsvarande sätt kan du sänka frekvensen om ditt företag får betalt för sina produkter och tjänster vid givna tillfällen, för att på så sätt matcha amorteringarna till när det finns pengar i kassan.

Gör en extra inbetalning

Du kan alltid betala av delar av ditt lån hos Froda helt utan tillkommande kostnader. Du väljer själv hur stor summa du vill betala tillbaka och återbetalningen sker helt automatiskt genom att du loggar in och triggar en extra betalning. Genom att göra en extra inbetalning kan du sänka företagets löpande utgifter. Du sänker även totalkostnaden för ditt lån då du minskar lånebeloppet vilket leder till att även dina räntekostnader går ner. 

Utöka ditt lån

Genom att logga in på Froda kan du alltid se ditt tillgängliga låneutrymme och utöka ditt lån när du behöver. Utrymmet uppdateras i takt med företagets omsättning vilket gör att du kan fortsätta investera när företaget växer och ha en tillgänglig buffert ifall något oväntat skulle hända. Eftersom du inte är bunden till beloppet du ansökt kan du även börja med att låna ett mindre belopp ifall du vill göra en investering, och öka investeringen ifall den föll väl ut, och på så sätt hålla nere risken.

Förläng löptiden

Vill du minska på storleken på dina återbetalningar eller behöver du pengarna lite längre? Du kan enkelt logga in och förlänga löptiden på ditt lån. På så sätt kan du både sänka företagets löpande utgifter samt ha tillgång till finansieringen längre. 

Pausa amorteringen

Ibland kan du helt enkelt behöva en paus. Därför kan du alltid pausa amorteringen på ditt företagslån hos Froda. Du kan pausa amorteringen när du vill och så ofta du vill i upp till 6 månader. När du pausar amorteringen betalar du endast ränta under tiden det är pausat och frigör därmed likviditet som kan användas till annat samt sänker företagets utgifter en period.

Hjälpte detta dig?
Kände du att du fick informationen du sökte efter i denna artikeln?
Tack!
Något gick fel