Hållbarhet

Sedan Froda grundades har socialt ansvar, mångfald och inkludering varit i fokus. Vi verkar för att fler företagare, oavsett bakgrund, ska få möjlighet att växa sina företag och vi arbetar med initiativ för att främja ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet genom ansvarsfull kreditgivning och sund skuldsättning i allt vi gör.
Mångfald och inkludering
Social hållbarhet
Ansvarfull kreditgivning
En kvinna läser en bok
Ekonomisk hållbarhet
Klimatpåverkan
Ekologisk hållbarhet
Om Froda

Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – demokratisera tillgången till finansiering och ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med hjälp av digitala processer och teknisk innovation har bolaget kortat låneprocessen från månader till minuter och gjort det enkelt för företagare att investera i sina idéer.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande techbolag, med en värdering på 1.7 miljarder SEK och välkända investerare som Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Victor Jacobsson bland ägarna.

2021 lanserade Froda en strategisk satsning på embedded financing och genom den har bolaget expanderat till Norden, Storbritannien och Tyskland samt ingått partnerskap med bland annat Visa, Lunar och Checkout.com.

Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn.

Läs mer om Froda