Opinion
27 Jun 2023

Vår historia

Tung administration, långa väntetider och felaktiga bedömningar har länge gjort det onödigt svårt att få tillgång till kapital för att växa. Alternativet har då varit mer eller mindre seriösa aktörer med skyhöga räntor. Det tyckte vi var fel.

Därför grundade vi Froda. För att göra det enkelt för små och medelstora företag att få tillgång till finansiering och ge dem samma möjligheter att investera i sina idéer som stora företag.
Affärsidé
Ge alla små och medelstora företag tillgång till finansiering till de bästa möjliga villkoren
Grundat
2015, Stockholm
Grundare
Olle Lundin, Oliver Mohseni, Marcus Mossberg, Martin Roxland och Kristina Kockum
Marknader
Sverige, Finland, Danmark, Norge, Tyskland, Irland och UK
2015
Froda grundas på SSE Business Lab i Stockholm.
2020
Froda får tillstånd som kreditmarknadsbolag.
Om Froda

Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – demokratisera tillgången till finansiering och ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med hjälp av digitala processer och teknisk innovation har bolaget kortat låneprocessen från månader till minuter och gjort det enkelt för företagare att investera i sina idéer.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande techbolag, med en värdering på 1.7 miljarder SEK och välkända investerare som Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Victor Jacobsson bland ägarna.

2021 lanserade Froda en strategisk satsning på embedded financing och genom den har bolaget expanderat till Norden, Storbritannien och Tyskland samt ingått partnerskap med bland annat Visa, Lunar och Checkout.com.

Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn.

Läs mer om Froda