Opinion
27 Jun 2023

Så lyckas du med Black Friday

Så lyckas du med Black Friday
Black Friday har växt fram som en av de största försäljningsdagarna i Sverige och globalt. Som återförsäljare är det därför viktigt att vara förbered för att maximera möjligheterna. Vi har samlat en del tips för både fysiska butiker och e-handlare för att maximera din försäljning.

Strategier för fysiska butiker

Fokusera på merförsäljning

Öka kundens genomsnittliga köp genom merförsäljningstekniker, likt dem som används av McDonald's. Anpassa dina frågor baserat på kundens initiala val för att optimera försäljningen.

Erbjuda gratisprodukter

Skapa kampanjer där kunder som når vissa köpsummor får specifika varor gratis. Detta motiverar kunder att spendera mer för att nå dessa nivåer.

Fokusera på bästsäljare eller rensa lagret

Anpassa dina erbjudanden baserat på om du vill locka nya kunder eller minska överskottslager. Strategisk prissättning på populära produkter eller överskottsvaror kan generera både försäljning och kundintresse.

Skapa in-store evenemang

Arrangera specialaktiviteter i butiken för att skapa en unik shoppingupplevelse. Små tilltugg och interaktioner med kunderna kan öka butikstrafiken och försäljningen.

Strategier för e-handel

Gratis frakt

Att erbjuda fri frakt kan öka konverteringsgraden, särskilt för mindre köp där fraktkostnaden annars kan vara en avskräckande faktor.

Exklusiva erbjudanden till prenumeranter

Belöna lojala kunder och nyhetsbrevsprenumeranter med speciella rabattkoder som tack för deras engagemang.

Optimera webbplatsens prestanda

Se till att din e-handelsplattform är robust nog att hantera höga besöksvolymer och att teknisk support är redo att hantera eventuella problem som uppstår.

Förstärk kundtjänsten

Öka bemanningen eller förläng öppettiderna för kundtjänsten under Black Friday för att snabbt kunna adressera kundfrågor och -problem.

Genom att implementera dessa tips kan du förbättra både kundupplevelsen och din försäljning under Black Friday. Lycka till med att optimera din marknadsföringsstrategi för maximal effekt!

Hjälpte detta dig?
Kände du att du fick informationen du sökte efter i denna artikeln?
Tack!
Något gick fel