Alex&Phil

Alex&Phil

Jenny Wessblad Hårdh har alltid haft ett engagemang för mänskliga rättigheter och arbetade i över ett decennium på Utrikesdepartementet med frågor som rör internationell rätt. När hon fick sonen Alexander föddes även ett annat engagemang. Det för barn, barns utveckling, hälsa och mat. Då hon inte kunde hitta näringsrik och ekologisk färdigmat valde hon att laga sonens mat själv. Under mammaledigheten med andra sonen Philip bestämde sig sedan Jenny och hennes man Robert att starta det barnmatsföretag de själva saknade och Alex&Phil såg dagens ljus 2015.

Satsning har burit frukt och Alex&Phil har lyckats med något som många barnmatsföretag har försökt sig på men misslyckats med – att etablera ett nytt varumärke i en kategori som domineras av stora multinationella jättar och bli det självklara valet för föräldrar som värnar om vad deras barn stoppar i sig. Bolaget har vuxit stadigt sen starten och har tagit andel efter andel på den svenska barnmatsmarknaden. Idag finns de förutom i butikshyllan hos alla de stora återförsäljarna i Sverige, även i resten Norden och på vissa ställen i Asien. De drivs av att göra saker på riktigt som förbättrar för deras kunder och fokus på hållbarhet har varit självklart från start.

"Vi startade Alex&Phil för att skapa det vi själva saknade till våra barn. Naturligt näringsrik mat till barn som faktiskt smakar gott och som är riktig mat."

Grundat
2016
Aktiva marknader
7
Huvudkvarter
Stockholm
Medarbetare
3
Om Froda AB

Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – demokratisera tillgången till finansiering och ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med hjälp av digitala processer och teknisk innovation har bolaget kortat låneprocessen från månader till minuter och gjort det enkelt för företagare att investera i sina idéer.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande techbolag, med en värdering på 1.7 miljarder SEK och välkända investerare som Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Victor Jacobsson bland ägarna.

2021 lanserade Froda en strategisk satsning på embedded financing och genom den har bolaget expanderat till Norden, Storbritannien och Tyskland samt ingått partnerskap med bland annat Visa, Lunar och Checkout.com.

Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn.

Läs mer om Froda