Blomsterringen

Blomsterringen

Erica och Richard Skalleberg är floristparet som står bakom blomster- och inredningskedjan Blomsterringen. Vi träffades för att prata växter, varumärke och vad som är viktigt för dem i deras företagande. Det blev ett ärligt samtal om svårigheterna att driva butik under en pandemi, att kunna ställa om från satsningar som inte blivit som du tänkt dig och att driva företag med sin partner.

Grundat
2007
Aktiva marknader
1
Huvudkvarter
Lerum
Medarbetare
17
2007
Startades Blomsterringen
Om Froda AB

Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – demokratisera tillgången till finansiering och ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med hjälp av digitala processer och teknisk innovation har bolaget kortat låneprocessen från månader till minuter och gjort det enkelt för företagare att investera i sina idéer.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande techbolag, med en värdering på 1.7 miljarder SEK och välkända investerare som Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Victor Jacobsson bland ägarna.

2021 lanserade Froda en strategisk satsning på embedded financing och genom den har bolaget expanderat till Norden, Storbritannien och Tyskland samt ingått partnerskap med bland annat Visa, Lunar och Checkout.com.

Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn.

Läs mer om Froda