Blomsterringen

Blomsterringen

Erica och Richard Skalleberg är floristparet som driver blomster- och inredningskedjan Blomsterringen med två butiker i Stockholm och en e-handel. De kommer båda två från blomsterfamiljer – Ericas pappa var den som grundade Blomsterringen en gång i tiden och Richards familj har grossistverksamhet – men hade olika vägar in i företagandet. Erica började jobba i butiken efter studenten och köpte den av sin pappa fem år senare 2008. Richard anslöt 2015 och de har kört på tillsammans sen dess.

"Jag hade ingen tanke på att det skulle bli blomsterbranschen för mig, utan sökte mig till marknadsföring efter universitetet. Men efter att vi träffats började jag åka till butiken efter jobbet och hjälpte Erica med allt möjligt. Så småningom började jag arbeta med varumärke och kulturgrejer och sen dess har vi jobbat ihop", säger Richard.

Grundat
2008
Aktiva marknader
1
Huvudkvarter
Lerum
Medarbetare
17
2008
Startades Blomsterringen
Om Froda AB

Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – demokratisera tillgången till finansiering och ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med hjälp av digitala processer och teknisk innovation har bolaget kortat låneprocessen från månader till minuter och gjort det enkelt för företagare att investera i sina idéer.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande techbolag, med en värdering på 1.7 miljarder SEK och välkända investerare som Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Victor Jacobsson bland ägarna.

2021 lanserade Froda en strategisk satsning på embedded financing och genom den har bolaget expanderat till Norden, Storbritannien och Tyskland samt ingått partnerskap med bland annat Visa, Lunar och Checkout.com.

Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn.

Läs mer om Froda