Dentsmile

Dentsmile

Efter att ha genomfört drömutbildningen möttes Assall Delavaran av ett arbetsliv som inte riktigt svarade upp till förväntningarna hon hade. Assall och hennes partner Alexander, som även han är tandläkare, hade idéer om hur en tandläkarklinik skulle se ut och ville utmana det normala i en bransch som till stor del lever kvar i gamla traditioner. Ur detta föddes idén till Dentsmile – en tandvårdskedja där varje klinik ägs och drivs av tandläkare och som erbjuder bra, modern och trevlig vård till de allra bästa priserna. 

För att få det att gå ihop de första två åren hade Assal kvar sin tandläkartjänst parallellt med att hon och Alexander drev sin egen klinik. Idag har Dentsmile vuxit till fyra kliniker som omsätter mångmiljonbelopp. De var först i Sverige med att lansera ett franchisekoncept inom tandvård och siktar nu på att ta klivet utomlands och bli en internationell tandvårdskedja. Drivkraften har varit att kunna erbjuda fantastisk tandvård och service till ett pris som är tillgängligt för alla.

"Vi kände så starkt för att skapa någonting nytt som motsvarade vad vi tyckte att tandläkaryrket kunde vara. Vi hade vår affärsidé som vi trodde på, började tänka kring varumärke och bestämde oss för göra det själva istället."

Grundat
2014
Aktiva marknader
1
Huvudkvarter
Stockholm
Medarbetare
10
Om Froda AB

Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – demokratisera tillgången till finansiering och ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med hjälp av digitala processer och teknisk innovation har bolaget kortat låneprocessen från månader till minuter och gjort det enkelt för företagare att investera i sina idéer.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande techbolag, med en värdering på 1.7 miljarder SEK och välkända investerare som Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Victor Jacobsson bland ägarna.

2021 lanserade Froda en strategisk satsning på embedded financing och genom den har bolaget expanderat till Norden, Storbritannien och Tyskland samt ingått partnerskap med bland annat Visa, Lunar och Checkout.com.

Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn.

Läs mer om Froda