Nordic Stretch Tents

Nordic Stretch Tents

Kärleken förde Jeandre Le Roux till Sverige men kärleken till Sydafrika fick henne och maken Daniel Ramström att starta företag ihop. Med mod, hårt arbete och passion har de tagit Nordic Stretch Tents från garaget hemma i Halmstad till att bli marknadsledande inom stretchtält i Sverige. Det som en gång började som ett sätt att hålla kontakten med hemlandet har idag vuxit till ett framgångsrikt familjeföretag.

Som namnet antyder erbjuder Nordic Stretch Tents strechtält, glampingtält och diverse andra lösningar för ytor av olika storlekar för att väderskydda både stora och små tillställningar. Tälten tillverkas i Sydafrika innan de skickas med båt till Sverige. Företaget har vuxit för varje år som gått sen starten och förutom verksamheten i Halmstad har de även hunnit med att öppna ett Stockholmskontor under fjolåret.

"När jag flyttade till Sverige ville jag starta ett företag som gav oss en koppling till, och anledning att, åka tillbaka till Sydafrika kontinuerligt. Jag märkte att det inte var lika vanligt med stretchtält som hemma. Det fanns bara en liten aktör i Stockholm och när vi kontaktade honom visade det sig att han ville sälja verksamheten. Så vi bestämde oss för att köpa företaget."

Grundat
2014
Aktiva marknader
1
Huvudkvarter
Halmstad
Medarbetare
5
2014
grundades
Om Froda AB

Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – demokratisera tillgången till finansiering och ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med hjälp av digitala processer och teknisk innovation har bolaget kortat låneprocessen från månader till minuter och gjort det enkelt för företagare att investera i sina idéer.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande techbolag, med en värdering på 1.7 miljarder SEK och välkända investerare som Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Victor Jacobsson bland ägarna.

2021 lanserade Froda en strategisk satsning på embedded financing och genom den har bolaget expanderat till Norden, Storbritannien och Tyskland samt ingått partnerskap med bland annat Visa, Lunar och Checkout.com.

Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn.

Läs mer om Froda