Ostmakeriet på Rindö

Ostmakeriet på Rindö

I hjärtat av Stockholms skärgård ligger Ostmakeriet på Rindö. Här har Anna Kälvebrand tillverkat hantverksostar i det lilla mejeriet intill Oxdjupet och Oscar-Fredriksborgs fästning sen 2012. Det hela började efter att en väninna pratat om mathantverk och Anna upptäckt att det var ont om osttillverkare i Stockholm. När idén väl var född gick allting snabbt. En lokal hittades, hon kom i kontakt med en mjölkgård och började sin resa som mejerska.  

Sedan starten har Ostmakeriet på Rindö vuxit snabbt och vunnit en rad priser för sina ostar. Mjölken hämtar Anna och hennes man på Öster Grytinge Gård. Sedan förädlar hon den till ost innan den lagras och säljs i den egna ostbutiken i mejeribyggnaden. Favoriten är den grottlagrade cheddarosten Oscar Fredrik som hon fått tillåtelse att lagra inne i den gamla intilliggande fästningen. 

”Fördelen med ost är att det finns en outsinlig mängd olika sorter att utforska och att det alltid finns något nytt att lära sig. Jag provade en grottlagrad ost på en ostprovning och blev så imponerad av smaken att jag bestämde mig för att prova att göra en själv.”

Grundat
2012
Huvudkvarter
Rindö
Medarbetare
4 anställda
515
tkr
Investering
Om Froda AB

Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – demokratisera tillgången till finansiering och ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med hjälp av digitala processer och teknisk innovation har bolaget kortat låneprocessen från månader till minuter och gjort det enkelt för företagare att investera i sina idéer.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande techbolag, med en värdering på 1.7 miljarder SEK och välkända investerare som Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Victor Jacobsson bland ägarna.

2021 lanserade Froda en strategisk satsning på embedded financing och genom den har bolaget expanderat till Norden, Storbritannien och Tyskland samt ingått partnerskap med bland annat Visa, Lunar och Checkout.com.

Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn.

Läs mer om Froda