Skarphagens cykel

Skarphagens cykel

Michael Isa är multiföretagaren som driver Skarphagens cykel, en välkänd pärla i Norrköping. Företaget grundades på 90-talet av Michaels farbror som drev det i egen regi fram till 2006 när Michael frågade om han fick bli kompanjon – trots att han inte hade någon som helst erfarenhet från cykelbranschen. När han klev in på Skarphagens cykel första gången kunde Michael knappt byta däck, men han är numera en expert på cyklar.

Idag driver Michael Skarphagens cykel i egen regi och han har utökat sortimentet till att innefatta cyklar för alla åldrar samt el- och vintage cyklar. I början gick försäljningen lite trögt och bolaget levde under en längre tid på rekommendationer. Men tack vare lärdomarna han fått från att driva företag tidigare, tydligt uppsatta mål, marknadsföring och nätverkande tog det fart. Utöver försäljning av cyklar och reparationer har Skarphagens Cykel även ett lackeringscenter där profilcyklar till företag tas fram, något Michael är ensam om att erbjuda som cykelbutik. 

“Jag har alltid varit en serviceinriktad person. Innan Skarphagens cykel drev jag en videobutik som jag sålde 2006 och gick vidare till detta. Men det har alltid funnits en kärna av att satsa på kundbemötandet och att bjuda på sig själv. För ju mer du bjuder på dig själv, din service, expertis och tid. Desto mer får du tillbaka. Det tror jag är nyckeln till att företaget växer. Sen måste du våga satsa, nätverka och hitta det som gör ditt företag unikt. För mig har det varit lackeringscentret, att alltid bemöta kunder rätt och att ha ett öga för långsiktigheten.”

Grundat
2010
Aktiva marknader
Huvudkvarter
Norrköping
Medarbetare
2 anställda
100
tkr
Investering
Om Froda AB

Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – demokratisera tillgången till finansiering och ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med hjälp av digitala processer och teknisk innovation har bolaget kortat låneprocessen från månader till minuter och gjort det enkelt för företagare att investera i sina idéer.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande techbolag, med en värdering på 1.7 miljarder SEK och välkända investerare som Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Victor Jacobsson bland ägarna.

2021 lanserade Froda en strategisk satsning på embedded financing och genom den har bolaget expanderat till Norden, Storbritannien och Tyskland samt ingått partnerskap med bland annat Visa, Lunar och Checkout.com.

Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn.

Läs mer om Froda