Sneckenström

Sneckenström

Gösta Christiansson är företagaren som driver bolaget Sneckenström, en e-handel som fokuserar helhjärtat på trädgårdsodling för alla. Med alltifrån frö, gödning och växtbelysning till den egna innovationen pallkrageväxthus, har Sneckenström förgyllt människors odlingar sen 2008. Men Gösta har varit företagare längre än så. I nästan 20 år var han aktiv inom transportnäringen innan han valde att helt byta bana och följa sin passion för grönsaksodling.

Grundidén bakom Sneckenström är att få fler att uppleva premiumkänslan av att odla sina egna grönsaker. Miljö och hållbarhet har legat i fokus sen start och Gösta förespråkar att odla naturligt så långt som möjligt. En storsäljare är fladdermus guano som säljs under det egna varumärket Grottmans. Guano är ett naturligt gödsel med högt fosforvärde gynnar knoppsättning och därmed ger fler och finare blommor samt större skördar av grönsaker.

“Jag älskar att få gå runt och ordna i testodlingsfaciliteten och jag har alltid sett chili, tomater och örter som min passion. Det är lyxigt med grönsaker du odlat själv. Att kunna gå och plocka direkt från sin odling på sommaren och laga en måltid känns alltid bäst. Då kan du verkligen stå för hantverket, tiden och energin som ligger bakom.”

Grundat
2008
Huvudkvarter
Västervik, Sverige
Medarbetare
2
45
min
från ansökan till utbetalning
Om Froda AB

Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – demokratisera tillgången till finansiering och ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med hjälp av digitala processer och teknisk innovation har bolaget kortat låneprocessen från månader till minuter och gjort det enkelt för företagare att investera i sina idéer.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande techbolag, med en värdering på 1.7 miljarder SEK och välkända investerare som Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Victor Jacobsson bland ägarna.

2021 lanserade Froda en strategisk satsning på embedded financing och genom den har bolaget expanderat till Norden, Storbritannien och Tyskland samt ingått partnerskap med bland annat Visa, Lunar och Checkout.com.

Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn.

Läs mer om Froda