We Got Them

We Got Them

Att jobba med det du brinner för är något de flesta vill och att bygga ett företag kring sin passion är något många människor drömmer om. En som har lyckats är William Roosmark. Med hårt arbete, driv och en passion för sneakers har han byggt upp We Got Them – och resan har bara börjat. 

Efterfrågan på limiterade sneakers har fullkomligt exploderat de senaste åren och i kölvattnet av det har en ny typ av företag börjat växa fram – andrahandsförsäljare. För den driftige finns det pengar att tjäna och utvecklingen drivs av unga entreprenörer med okonventionella metoder. Istället för att upprätta officiella relationer med varumärkena de säljer, letar de med ljus och lykta upp skor som sålt slut överallt, för att sedan sälja dem vidare. William Roosmark såg utvecklingen och har byggt sitt företag kring att ha skorna som alla vill ha, men som ingen kan få tag på.

"Vi specialiserar oss på att sälja sneakers från populära och eftertraktade varumärken. Skorna är svåra att få tag på då de släpps i begränsad upplaga med enorm hype och därför säljer de slut snabbt i alla butiker. Men vi letar upp exemplar i nyskick på andrahandsmarknaden och säljer vidare till konsumenter som inte lyckades köpa skorna när de släpptes."

Grundat
2020
Aktiva marknader
1
Huvudkvarter
Uppsala
Medarbetare
2
Om Froda AB

Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – demokratisera tillgången till finansiering och ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med hjälp av digitala processer och teknisk innovation har bolaget kortat låneprocessen från månader till minuter och gjort det enkelt för företagare att investera i sina idéer.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande techbolag, med en värdering på 1.7 miljarder SEK och välkända investerare som Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Victor Jacobsson bland ägarna.

2021 lanserade Froda en strategisk satsning på embedded financing och genom den har bolaget expanderat till Norden, Storbritannien och Tyskland samt ingått partnerskap med bland annat Visa, Lunar och Checkout.com.

Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn.

Läs mer om Froda