Ansvarsfull kreditgivning

Etiska riktlinjer

Vi tycker det är fel att tjäna pengar genom massa avgifter eller ifall du inte kan betala tillbaka ditt lån.

Därför har vi varken dolda avgifter, påminnelseavgifter eller incitament att ställa ut lån som du inte kommer kunna betala tillbaka. Det innebär också att vi kan komma att säga nej ibland. Inte för att vi inte tror på ditt företag. Utan för att vi inte tycker att det är hållbart att låna ut pengar om vi inte tror att det kommer vara för ditt företags bästa.

Om Froda

Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – demokratisera tillgången till finansiering och ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med hjälp av digitala processer och teknisk innovation har bolaget kortat låneprocessen från månader till minuter och gjort det enkelt för företagare att investera i sina idéer.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande techbolag, med en värdering på 1.7 miljarder SEK och välkända investerare som Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Victor Jacobsson bland ägarna.

2021 lanserade Froda en strategisk satsning på embedded financing och genom den har bolaget expanderat till Norden, Storbritannien och Tyskland samt ingått partnerskap med bland annat Visa, Lunar och Checkout.com.

Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn.

Läs mer om Froda