Froda inleder samarbete med Ageras – ska tillgängliggöra SME finansiering i Europa

De nordiska techbolagen Froda och Ageras har ingått i ett strategiskt partnerskap för att tillgängliggöra SME finansiering i Europa. Partnerskapet innebär att över 300.000 av Ageras småföretagarkunder får tillgång till finansiering genom Froda Embedded. Partnerskapet är en del i Frodas internationella expansion och tillväxtresa.

Froda är ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag och har hjälpt över 50 000 företag att få tillgång till finansiering. Ageras är en ledande leverantör av programvara för bank, redovisning och administration med över 300 000 kunder inom små och medelstora företag (SME) i hela Europa.

– Vår vision sedan start har varit att hjälpa så många småföretagare som möjligt att få tillgång till finansiering. Genom partnerskapet med Ageras kan vi stödja ännu fler företagare i Europa med finansiering, säger Olle Lundin, vd och medgrundare av Froda.

I Europa utgör små och medelstora företag 99 procent av alla företag, de sysselsätter 100 miljoner människor och genererar mer än hälften av Europas BNP. Trots det är tillgång till finansiering ett av de största hindren för småföretagare i Europa som vill växa. Lösningar som tillgängliggör finansiering för småföretagare är därför avgörande för Europas tillväxt.

– Tillsammans med Froda kan vi skala upp vårt erbjudande inom företagsfinansiering och erbjuda våra kunder ett ännu bredare utbud av finansiella tjänster, säger Martin Hegelund, medgrundare av Ageras och fortsätter:

– Våra undersökningar visar att 68 procent av alla småföretag söker finansiering, men att majoriteten inte kan få det från traditionella banker. Med Froda ger vi våra kunder tillgång till "smart" finansiering genom att låta dem använda sin finansiella-, bank- och redovisningsdata för att få ett kreditbeslut på några sekunder.

Ageras är en ledande leverantör av programvara för bank, redovisning och administration för småföretag i Europa. Företaget har över 300 000 aktiva kunder som använder produkter som Billy, Zervant och Kontist. Partnerskapet med Froda gör det möjligt för Ageras att expandera sitt erbjudande till att inkludera företagsfinansiering.

– Vår Embedded plattform gör det enkelt för andra fintechbolag och neobanker att expandera internationellt och skala upp sin verksamhet. Partnerskapet med Ageras markerar en spännande ny fas för oss, säger Stella Snickare, VP för Froda Embedded.

Froda Embedded startades 2021 och har varit en framgångssaga sedan starten och starkt bidragande till Frodas tillväxt. Under det senaste året har affärsområdet växt med 100 procent, ökat antalet partners från tre till nio samt expanderat från tre till fem marknader. Genom partnerskapet med Ageras ökar räckvidden ytterligare och Froda kommer kunna nå ut till och hjälpa fler europeiska småföretag med finansiering.

Om Froda
Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – att revolutionera bankupplevelsen för företagare genom att göra det enkelt och prisvärt för dem att investera i sina idéer. Genom att digitalisera processen, vara datadrivna och applicera maskininlärning kan Froda inte bara vara snabbare än traditionella banker, de kan även vara mer objektiva, precisa och rättvisa i sina bedömningar. Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag med stora internationella tillväxtplaner. Sen starten har bolaget hjälpt fler än 50 000 företag att växa och genom Froda Embedded möjliggöra Froda för partners att ansluta sig till sin tekniskt avancerade finansieringsplattform för att kunna erbjuda finansiering till deras kunder.

Om Ageras
Ageras är en bank- och redovisningsplattform för småföretagare. Dess en-stopp-plattform integrerar sina lösningar i en enda finansiell nav för fakturering, redovisning, löneadministration och bank, vilket möjliggör för småföretagare och entreprenörer att fokusera på att driva sina företag. Det 250-personer starka företaget grundades i Danmark 2012 och betjänar nu över 300 000 småföretag över hela Europa.