Froda och Visma Finance inleder partnerskap inom embedded financing

Under de senaste åren har Froda haft en stark tillväxt och ökat fokuset på embedded finance. Nu ansluter sig Visma Finance som ytterligare en partner till Froda Embedded. Samarbetet innebär att bolagen tillsammans lanserar en ny produkt inom fakturalån.

Frodas teknikplattform, Froda Embedded, möjliggör för partners att erbjuda företagslån och nya typer av finansieringslösningar till sina kunder. Partnerskapet med Visma Finance innebär att småföretagare får större flexibilitet genom en ny typ av låneprodukt. Till skillnad från ett vanligt företagslån betalas lånet inte ut till kunden utan det används till att betala fakturan automatiskt.

– Med Froda Embedded kan vi ge fler aktörer möjlighet att erbjuda finansiering till sina kunder utifrån sina behov. Det bidrar till vår vision om att hjälpa så många företagare som möjligt att få tillgång till finansiering, säger Olle Lundin, vd och medgrundare av Froda.

Visma Finance är en av Sveriges ledande aktör inom inbyggd fakturafinansiering för små och medelstora företag. I och med partnerskapet kan företagare som fått en faktura från en leverantör som använder Visma Finance dela upp betalningen av fakturan genom ett fakturalån, samtidigt som det fakturerande företaget slipper vänta på betalning.

– Vi är mycket glada över samarbetet med Froda och möjligheterna det ger oss och våra kunder. Vi strävar efter att vara en helhetslösning för småföretagare och Froda har en marknadsledande produkt för utlåning till småföretagare som vi ser fram emot att kunna erbjuda, säger Martin Källum, Chief Product Officer på Visma.

Om Froda
Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – demokratisera tillgången till finansiering och ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med hjälp av digitala processer och teknisk innovation har bolaget kortat låneprocessen från månader till minuter och gjort det enkelt för företagare att investera i sina idéer.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande techbolag, med en värdering på 1.7 miljarder SEK och välkända investerare som Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Victor Jacobsson bland ägarna. 2021 lanserade Froda en strategisk satsning på embedded financing och genom den har bolaget expanderat till Norden, Storbritannien, Tyskland och Irland samt ingått partnerskap med bland annat Visa, Lunar och Checkout.com. Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn. Läs mer: https://froda.se/

Om Visma Finance
Visma Finance AB är som en del av Visma-koncernen ledande inom lösningar för inbyggd företagsfinansiering i affärs- och ekonomisystem i Sverige. Läs mer: vismafinance.se

Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara i molnet, med en omsättning på 2,06 miljarder euro under 2022, 15 000 anställda och 1,7 miljoner kunder i Europa och Latinamerika. Genom att förenkla och automatisera arbetet för företag och organisationer av alla storlekar, möjliggör vi ett mer effektivt och välmående samhälle. Besök oss på visma.se.