NyföretagarCentrum Sverige inleder samarbete med Froda

Froda har inlett ett samarbete med NyföretagarCentrum Sverige. Partnerskapet syftar till att med hjälp av coaching, kunskapsförmedling, nätverk och finansiering stötta blivande entreprenörer och på så vis bidra till att främja mångfald och jämlikhet inom företagande.

Froda grundades 2015 med en tydlig idé, att ge företag möjligheter att växa genom att tillgängliggöra företagsfinansiering. Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag och har hjälpt fler än 50 000 företag att växa. Nu inleder Froda ett partnerskap med NyföretagarCentrum. Partnerskapet innebär bland annat ökat stöd till småföretagare i Sverige.

– Vi delar visionen med NyföretagarCentrum om att fler företag ska startas och få möjlighet att växa. Vi imponeras av de fantastiska resultat NyföretagarCentrum har i sitt program. Särskilt värt att notera är hur viktig roll NyföretagarCentrum spelar när det gäller kvinnligt företagande och utrikesfödda. Det är helt i linje med varför Froda startades och vad vi jobbar för varje dag, därför känns det här partnerskapet som en perfekt match för oss, säger Olle Lundin, vd på Froda.

NyföretagarCentrum verkar för att ge alla rätt förutsättningar för att starta företag och erbjuder kostnadsfri rådgivning till personer som funderar på att starta eget företag eller nyligen startat. Sedan organisationen grundades 1985 har de bidragit till att mer än 250,000 företag har startats i Sverige.

– Vi är mycket glada att NyföretagarCentrum och Froda nu inleder samarbete för att stärka nyföretagandet i landet. Froda är innovativt företag som har entreprenörskapet i sitt DNA och där grundare själva har varit adepter och nu är aktiva som mentorer i NyföretagarCentrum. Genom partnerskapet kan vi göra det enklare för fler att starta företag, samt erbjuda finansiering till goda villkor. Något som inte bara är viktigt för företagarna själva - utan även för Sveriges ekonomiska utveckling, säger Harry Goldman, vd NyföretagarCentrum Sverige.

Om Froda
Froda grundades 2015 med en tydlig idé – ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med bolagets tjänst blir det smidigt och prisvärt för företagare att investera i sina idéer. Genom att digitalisera processen har Froda gjort det möjligt att hjälpa fler företag med finansiering skräddarsydd efter just deras unika verksamhet och dess behov. Ett smartare företagslån, helt enkelt.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag och har hjälpt fler än 50 000 företag att växa. Bolaget är ett kreditinstitut som omfattas av den statliga insättningsgarantin och står under Finansinspektionens (FI) tillsyn.

Om NyföretagarCentrum
NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 225 kommuner. Under 2021 har 15 000 personer fått kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning, 8 000 företag har startats. Efter tre år är 84 procent av företagen aktiva, adderas en mentor är överlevnaden 87%; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.