Froda lanserar marknadsledande lån och förbereder internationell expansion

Idag lanserar fintechbolaget Froda ett nytt låneerbjudande med lägst-prisgaranti på företagslån. Finansinspektionen beviljade i våras bolaget tillstånd som kreditinstitut och Froda kan nu berätta hur det påverkar utlåningen till småföretagare och framtiden för bolaget.

Vi startade Froda med en tydlig idé, att göra det enklare för entreprenörer att investera i sina idéer till de bästa möjliga villkoren. Med tillståndet från Finansinspektionen kan vi nu förverkliga detta och lansera företagslån som inte bara är smidigare och snabbare – utan också erbjuda marknadens bästa villkor. Det är en milstolpe som vi har jobbat stenhårt för sedan vi bildade bolaget för fem år sedan. Nu finns det ingen anledning för företagare att ta lån någon annanstans”, säger Olle Lundin som är vd och medgrundare av Froda.

Samtliga låneprodukter hos Froda kommer att omfattas av en prisgaranti*. Det innebär att företaget kommer hålla lägst pris på marknaden, upp till 70 % lägre än vad som tidigare kunde erbjudas. Genom smart kreditbedömning kan Froda bevilja lån till den absoluta merparten av svenska småföretag, att jämföra med traditionella banker som bara hjälper vart tionde. Froda ser nu stor potential i att stötta fler småföretag med finansiering under närmsta tiden.

“Vi räknar med att mer än fördubbla utlåningen under nästa år, med en volym på över 2 miljarder per år. Det innebär att vi på årsbasis kan stötta cirka 5000 svenska småföretagare att lyckas med sin affär genom schysst finansiering”, fortsätter Olle Lundin.

Vidare innebär tillståndet från Finansinspektionen att det är möjligt att expandera verksamheten och lansera digitala, snabba och förmånliga lån på fler marknader. Froda har idag verksamhet i Danmark, Finland och Sverige.

Förutom Norden tittar vi i ett första skede på vilka marknader i Europa som passar vårt erbjudande väl. Ambitionen är att öppna upp i ett av de större europeiska länderna inom de närmaste 12 månaderna”, kommenterar Olle Lundin.

*Prisgarantin förutsätter i övrigt jämförbara villkor på lånet avseende t.ex. amortering och säkerheter.