Froda och Avanza inleder samarbete kring sparkonton

I april 2020 beviljades Froda tillstånd som kreditmarknadsbolag och har sedan dess erbjudit sparkonton, vilka har finansierat bolagets utlåning till företag. Nu har man ingått ett samarbete med Avanza vilket gör att Frodas sparkonton blir tillgängliga på Avanzas plattform.

”Inlåning från den svenska allmänheten är avgörande för att vi ska kunna erbjuda företag finansiering till marknadsledande villkor. När vi nu gör det möjligt för Avanzas fler än 1,5 miljoner kunder att öppna ett sparkonto hos oss kommer vi att kunna hjälpa ännu fler företagare med finansiering”, säger Frodas VD Olle Lundin.

Sen den 5 oktober är det möjligt för Avanzas kunder att öppna ett sparkonto hos Froda genom Avanza Sparkonto+. Sparkontona kommer att finnas tillgängliga i två alternativ. Ett med rörlig ränta, fria insättningar och uttag, samt ett med fast ränta som är bundet på sex månader. Båda alternativen erbjuder Avanzas kunder den högsta sparräntan i respektive kategori och omfattas av den statliga insättningsgarantin upp till 1 050 000 kronor.

”Våra sparkonton har varit otroligt uppskattade bland småsparare sen vi började erbjuda dem förra året. Samarbetet med Avanza gör att det nu blir än smidigare och mer tillgängligt att komma i gång med ett säkert sparande till bra ränta. Ett sparande som i praktiken innebär att du som småsparare är med och bidrar till att förbättra förutsättningarna för företagande i Sverige”, säger Olle Lundin.

"En buffert för oförutsedda utgifter är en viktig del i varje sparande. Därför är vi glada att kunna stärka vårt erbjudande inom Sparkonto+ genom samarbetet med Froda. Frodas kundfokus och ambition att göra det enkelt och prisvärt sammanfaller väl med Avanzas värderingar och vi ser fram emot ett gott samarbete”, säger Rikard Josefson, VD Avanza.