Froda och Yabie inleder partnerskap – lanserar gemensam finansieringslösning för småföretagare

Froda och Yabie är två av Sveriges snabbast växande fintechbolag. Nu inleder de ett partnerskap och lanserar den nya lånetjänsten Yabie Loans, som ska göra det enklare för småföretagare att få tillgång till finansiering för att växa. Tjänsten tas fram genom Frodas teknikplattform Financing as a Service.

Både Yabie och Froda har genom sitt fokus på småföretagare vuxit snabbt de senaste åren och har idag tusentals kunder inom segmentet. Småföretagare har länge haft svårt att få finansiering för att kunna investera i tillväxt och partnerskapet innebär att Yabie kan erbjuda sina kunder företagslån via Froda till bra villkor.

– Vår vision är att göra finansiering tillgängligt för alla småföretagare till bra villkor. Partnerskapet med Yabie är ett viktigt steg i denna resa. Genom vår teknikplattform Financing as a Service kan vi erbjuda fler småföretagare finansiering genom partners. Yabies fokus på innovation, tillgänglighet och ambitionen att göra vardagen enklare för småföretagare går hand i hand med våra kärnvärden på Froda, säger Olle Lundin, vd på Froda.

Att finansiera inköp under lågsäsong, täcka oväntade utgifter eller investeringar för framtiden är en stor utmaning för många småföretagare. Genom partnerskapet ger Froda och Yabie småföretagare tillgång till kapital via en helhetslösning som är integrerad i deras vardag genom Yabies kassasystem.

- Vi är mycket glada att kunna lansera Yabie Loans som ytterligare ett steg i vår resa för att bygga ett ekosystem för småföretagare. Genom samarbetet med Froda kommer våra kunder enkelt och helt sömlöst från Yabies produkt ha möjligheten att ansöka om finansiering till rättvisa villkor. Vi vet att finansiering för småföretag kan vara en komplicerad och smärtsam process som vi nu vill demokratisera, säger Mathias Plank, vd på Yabie.

Yabie Loans är framtaget genom Frodas teknikplattform Financing as a Service. Plattformen gör det möjligt för betalningsföretag, neobanker, ERP:er och tjänsteleverantörer att interagera ett låneerbjudande i deras kunderbjudande. Yabie Loans lanseras den 1 november och erbjuds till alla Yabies kunder.

Om Froda
Froda grundades 2015 med en tydlig idé – ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med bolagets tjänst blir det smidigt och prisvärt för företagare att investera i sina idéer. Genom att digitalisera processen har Froda gjort det möjligt att hjälpa fler företag med finansiering skräddarsydd efter just deras unika verksamhet och dess behov. Ett smartare företagslån, helt enkelt.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag har hjälpt över 15 000 kunder att växa. Bolaget är ett kreditinstitut som omfattas av den statliga insättningsgarantin och står under Finansinspektionens (FI) tillsyn.

Om Yabie
Yabie är ett svenskt fintechbolag som utvecklar en flexibel och mobil Point-of-Sale och Payments-lösning. Resan började 2017 med att utveckla en betallösning för Apple-auktoriserade butiker i Norden och har sedan dess vuxit till över 5000 företagskunder. Sedan starten har bolaget tagit in drygt 500 miljoner SEK i riskkapital av bland andra Creades, Swedbank, NFT Ventures och Brightly Ventures. Bolaget grundades av serieentreprenören Mathias Plank (VD). Kuriosa: på arabiska betyder يبيع (Yabie) att sälja.